Ziemniaki faszerowane serem z pastą jogurtowo-przyprawową i skórką z nasion sezamu

Ziemniaki faszerowane serem z pastą jogurtowo-przyprawową i skórką z nasion sezamu
Ziemniaki faszerowane serem z pastą jogurtowo-przyprawową i skórką z nasion sezamu to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 228 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Mieszanka ziemniaków russet, mielona kolendra, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Burger Z Łososia Z Sezamem W Sosie Jogurtowym, Podwójnie pieczone ziemniaki z przyprawą jogurtową, oraz Jogurt & spice crusted pieczone ziemniaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Placepotatenes bezpośrednio na stojaku piekarnika i piec untiltender po przekłuciu widelcem, około 1 godzina15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Przenieść do talerza i pozostawić standuntil wystarczająco fajne do obsługi. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.
4
Ziemniaki pokroić poziomo na pół. Używając łyżki, wyjmij miąższ, pozostawiając 1/3-calową skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
5
Przenieś pulpę ziemniaczaną do średniego zacieru bowland; wymieszaj z serem, roztopionym masłem, kolendrą, zieloną cebulą, chile i sezamami. Doprawić masą ziemniaczaną z solą i pieprzem; podzielić między potatoshells.DO do przodu: można wykonać 6 godzin. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
MasłoMasło
SerSer
ZiemniakZiemniak
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Papryka ChiliPapryka Chili
1
Połącz pierwsze 6 składników w procesorze. Używając on / offturns, mieszaj, aż mieszanina zostanie drobno posiekana.
2
Dodaj jogurt, olej i sok z cytryny i procesuntil gładkie formy puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JogurtJogurt
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Przenieś się do smallbowl. Doprawić do smaku solą i pepper.DO naprzód: może być wykonany 6 godzin wcześniej.Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Zdejmij górny stojak z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Umieść aluminiową patelnię do pieczenia w środku dolnego stojaka (jeśli używasz 2-palnikowego grilla gazowego,umieść patelnię po 1 stronie palnika).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Dodaj wystarczającą ilość wody do patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przygotować grill (średnie ciepło). Jeśli używasz grilla węglowego, brykiety lekkie inchimney i wlać połowę na stojaku na każdej stronie jednorazowego patelni. W przypadku korzystania z 3-palnikowego gasgrill, lekkich palników po lewej i prawej stronie, opuszczając palnik centrum. Jeśli używasz 2-palnikowego grilla gazowego, lekki palnik po stronie przeciwnej jednorazowej patelni.Zwróć górny stojak do grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
8
Umieść arkusz stojaka grillowego z folii nad nieoświetlonym palnikiem; pędzel z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Umieść nasiona sezamu na małym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
10
Miejsce połówki pasty jogurtowo-przyprawowej w płytkim rezerwacie bowland.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
JogurtJogurt
11
Pozostałą jogurtowo-przyprawową pastę rozprowadzić na wierzchu nadzienia ziemniaczanego w każdym ziemniaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
JogurtJogurt
12
Posypać połową sezamu. Dipbottom z każdego ziemniaka w połowie do zarezerwowanegopas pasty, a następnie zanurzyć w pozostałych sezamów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
ZiemniakZiemniak
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
13
Umieść ziemniaki na folii na stojaku do grillowania na patelni jednorazowej. Przykryj grilla i grilla, aż ziemniaki będą podgrzewane przez i bulgotanie w centrum, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
14
Ziemniaki przełożyć na półmisek i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
15
* Gęsty jogurt; sprzedawany w niektórych supermarketach i w sklepach z żywnością specjalistyczną (np.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
16
Joe ' s i Whole Foods markets) oraz Greekmarkets. Jeśli jest to niedostępne, umieść na dużym worku sitko wyłożone jogurtową gazą. Przykryć i schłodzić na noc do odsączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn