Ziemniaki faszerowane serem z pastą jogurtowo-przyprawową i skórką z nasion sezamu
Ziemniaki faszerowane serem z pastą jogurtowo-przyprawową i skórką z nasion sezamu to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 228 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Mieszanka ziemniaków russet, mielona kolendra, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Burger Z Łososia Z Sezamem W Sosie Jogurtowym, Podwójnie pieczone ziemniaki z przyprawą jogurtową, oraz Jogurt & spice crusted pieczone ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Placepotatenes bezpośrednio na stojaku piekarnika i piec untiltender po przekłuciu widelcem, około 1 godzina15 minut.
Przenieść do talerza i pozostawić standuntil wystarczająco fajne do obsługi. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Ziemniaki pokroić poziomo na pół. Używając łyżki, wyjmij miąższ, pozostawiając 1/3-calową skorupę.
Przenieś pulpę ziemniaczaną do średniego zacieru bowland; wymieszaj z serem, roztopionym masłem, kolendrą, zieloną cebulą, chile i sezamami. Doprawić masą ziemniaczaną z solą i pieprzem; podzielić między potatoshells.DO do przodu: można wykonać 6 godzin. Kryj się i wyluzuj.
Połącz pierwsze 6 składników w procesorze. Używając on / offturns, mieszaj, aż mieszanina zostanie drobno posiekana.
Dodaj jogurt, olej i sok z cytryny i procesuntil gładkie formy puree.
Przenieś się do smallbowl. Doprawić do smaku solą i pepper.DO naprzód: może być wykonany 6 godzin wcześniej.Przykryć i przechowywać w lodówce.
Zdejmij górny stojak z grilla.
Umieść aluminiową patelnię do pieczenia w środku dolnego stojaka (jeśli używasz 2-palnikowego grilla gazowego,umieść patelnię po 1 stronie palnika).
Dodaj wystarczającą ilość wody do patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Przygotować grill (średnie ciepło). Jeśli używasz grilla węglowego, brykiety lekkie inchimney i wlać połowę na stojaku na każdej stronie jednorazowego patelni. W przypadku korzystania z 3-palnikowego gasgrill, lekkich palników po lewej i prawej stronie, opuszczając palnik centrum. Jeśli używasz 2-palnikowego grilla gazowego, lekki palnik po stronie przeciwnej jednorazowej patelni.Zwróć górny stojak do grilla.
Umieść arkusz stojaka grillowego z folii nad nieoświetlonym palnikiem; pędzel z olejem.
Umieść nasiona sezamu na małym talerzu.
Miejsce połówki pasty jogurtowo-przyprawowej w płytkim rezerwacie bowland.
Pozostałą jogurtowo-przyprawową pastę rozprowadzić na wierzchu nadzienia ziemniaczanego w każdym ziemniaku.
Posypać połową sezamu. Dipbottom z każdego ziemniaka w połowie do zarezerwowanegopas pasty, a następnie zanurzyć w pozostałych sezamów.
Umieść ziemniaki na folii na stojaku do grillowania na patelni jednorazowej. Przykryj grilla i grilla, aż ziemniaki będą podgrzewane przez i bulgotanie w centrum, 25 do 30 minut.
Ziemniaki przełożyć na półmisek i podawać.
* Gęsty jogurt; sprzedawany w niektórych supermarketach i w sklepach z żywnością specjalistyczną (np.
Joe ' s i Whole Foods markets) oraz Greekmarkets. Jeśli jest to niedostępne, umieść na dużym worku sitko wyłożone jogurtową gazą. Przykryć i schłodzić na noc do odsączenia.