Ziemniaki Delmonico
Ziemniaki Delmonico mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Ten przepis służy 7. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz ser topiony, śmietanę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ziemniaki Ma ' s Delmonico, Stek Delmonico, oraz Delmonico Potato Bake.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia, umieść ziemniaki we wrzącej wodzie.
Niech gotować ziemniaki, aż po prostu stają się miękkie, około 8 do 10 protokół. Ziemniaki przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ziemniaki zetrzeć na tarce. W małej misce, połączyć 1 łyżeczka natki pietruszki, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka mielonej cebuli, i 1/2 masła lub margaryny. W osobnej małej misce połącz kwaśną śmietanę i mleko.
Warstwę 1/2 startych ziemniaków na dno przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać suszoną mieszankę przypraw na warstwę ziemniaków.
1/2 śmietany i mieszanki mleka zalać warstwami ziemniaków i masła. Wierzchu tej warstwy z 1/2 szklanki topionego sera rozprzestrzeniania. Powtórz proces nakładania warstw jeszcze raz.
Zapiekać zapiekankę przez godzinę.