Ziemniaki, Chorizo i zielone Chile Burritos
Ziemniaki, Chorizo i zielone Chile Burritos mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 19g białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz meksykańskie chorizo, tortille z mąki, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chorizo, Potato & Green Chile Omlet, Zielone Chile Calabasitas Burritos, oraz Indyk i zielone Chile Burritos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czerwone ziemniaki w rondlu i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 5 minut.
Odcedzić; ziemniaki osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połącz 1 szklankę pomidora, 2 łyżki cebuli, kolendrę i sok z limonki.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać chorizo; gotować przez 3 protokół, mieszając do kruszonki.
Dodaj 1 szklanka cebuli i poblano na patelnię; gotować 2 minut lub aż cebula będzie miękka i chorizo jest zrobione, często mieszając.
Usunąć mieszaninę chorizo z patelni.
Dodać olej do patelni i zawirować do płaszcza.
Dodać ziemniaki; gotować przez 8 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać mieszaninę chorizo i sól.
Podgrzać tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Mieszaninę ziemniaków podziel równomiernie między tortille, a następnie równomiernie polej salsą i serem.
Roll up każdego burrito, jelly-roll mody.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2 burritos na patelnię, szew bok w dół; gotować 1 minutę z każdej strony lub aż rumiane.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.