Ziemniaki Boulangère
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepisy do twojego pudełka z przepisami, ziemniaki Boulangère mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Na 54 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 216 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mączne ziemniaki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziemniaki Boulangere, Ziemniaki Boulangere, oraz Czosnek i zioła pieczona jagnięcina na ziemniakach boulangère.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Cebulę i gałązki tymianku smażyć na oleju, aż zmiękną i lekko zabarwią (ok. 5 min).
Rozłóż warstwę ziemniaków na podstawie 1,5-litrowego naoliwionego naczynia z tarką.
Posyp kilka cebul (patrz rysunek powyżej) i kontynuuj układanie warstw, kończąc warstwą ziemniaków.
Zalać bulion i piec przez 50-60 minut, aż ziemniaki są ugotowane, a wierzch jest złoty i chrupiący.