Ziemniaki Anna z jabłkami i szałwią
Ziemniaki Anna z jabłkami i szałwią to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka jabłka, masło, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pommes Anna (Ziemniaki Anna), Dwa-Ziemniaki Anna, oraz Słodkie Ziemniaki Anna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 218°. w 10-calowej patelni żaroodpornej, mżawka 1 łyżeczka roztopionego masła.
Warstwa z połową plasterków ziemniaka, cienko zachodząca na siebie.
Posmarować 1 łyżeczką masła.
Warstwa z wszystkich plasterków jabłka.
Posypać solą, pieprzem i 1 1/2 łyżeczki szałwii.
Warstwę z pozostałymi plastrami ziemniaków.
Mżawka pozostałe 3 łyżeczki masła na wierzchu.
Posypać solą, pieprzem i pozostałą 1 1/2 łyżeczki szałwii.
Umieść patelnię na piecu na średnim ogniu 5 minut. Przykryć; piec 15 minut. Odkryć; piec 20 do 25 minut dłużej lub aż ziemniaki są rumiane i chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
Używając rękawic kuchennych, ostrożnie odwróć patelnię na talerz do serwowania.
Pokroić w kliny, aby służyć.