Ziemniaki Anna z jabłkami i szałwią

Ziemniaki Anna z jabłkami i szałwią
Ziemniaki Anna z jabłkami i szałwią to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka jabłka, masło, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pommes Anna (Ziemniaki Anna), Dwa-Ziemniaki Anna, oraz Słodkie Ziemniaki Anna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 218°. w 10-calowej patelni żaroodpornej, mżawka 1 łyżeczka roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Warstwa z połową plasterków ziemniaka, cienko zachodząca na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Posmarować 1 łyżeczką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Warstwa z wszystkich plasterków jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
5
Posypać solą, pieprzem i 1 1/2 łyżeczki szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
6
Warstwę z pozostałymi plastrami ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
7
Mżawka pozostałe 3 łyżeczki masła na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Posypać solą, pieprzem i pozostałą 1 1/2 łyżeczki szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
9
Umieść patelnię na piecu na średnim ogniu 5 minut. Przykryć; piec 15 minut. Odkryć; piec 20 do 25 minut dłużej lub aż ziemniaki są rumiane i chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
10
Używając rękawic kuchennych, ostrożnie odwróć patelnię na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
11
Pokroić w kliny, aby służyć.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn