Ziemniaki Anna z boczkiem i Romano
Ziemniaki Anna z boczkiem i Romano może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 57 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ząbki czosnku, pieczenia ziemniaków, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Podobne przepisy to Pommes Anna (Ziemniaki Anna), Dwa-Ziemniaki Anna, oraz Ziemniaki najlepsze z obu światów Anna.
Instrukcje
Boczek gotować w 9-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć. Rezerwy 2 łyżki kapieli, i odstawić.
Dodaj cebulę, pieprz, i czosnek na patelnię; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Dodać mieszankę cebuli do boczku.
Dodaj zastrzeżone kroplówki do patelni. Ułóż jedną trzecią plasterków ziemniaków w jednej warstwie na patelni; posyp 1/4 łyżeczki soli.
Połowę mieszanki cebuli rozłożyć na plastrach ziemniaków; posypać 2 łyżkami sera. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami ziemniaków, solą, mieszaniną cebuli i serem, kończąc na plastrach ziemniaków.
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Lekko pokryć 1 stronę folii sprayem do gotowania. Przykryć patelnię folią, powleczoną bokiem w dół.
Piec w temperaturze 375 przez 45 minut.
Na wierzchu folii umieścić ciężką patelnię żaroodporną.
Piec dodatkowe 55 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjąć patelnię z piekarnika; ostudzić 20 minut na stojaku z drutu. Odkryć i delikatnie poluzować ziemniaki z patelni za pomocą szpatułki; odwrócić na talerzu.