Ziemniak " Lasagna
Ziemniak " Lasagnan jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka oregano, pomidory w puszkach, szpinak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Lasagna Ziemniaczana, Lasagna Ziemniaczana, oraz Kremowa Lasagna Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 450 F. w dużej patelni na średnim ogniu, połączyć boczek i cebulę. Gotować, aż cebula jest karmelizowany i złoty kolor, 9 do 10 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem i odstawić.W międzyczasie, w małej misce, ubij razem mleko, jajko, sól i oregano. Odstawić. Płaszcz 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z warzyw sprayu. Ułóż 1 warstwę ziemniaków, nakładając się lekko.
Pomidory rozłożyć równomiernie na wierzchu ziemniaków.
Wlać 1/3 mieszanki mleka na pomidory.
Dodaj kolejną warstwę ziemniaków, a następnie mieszaninę boczku ze szpinakiem, równomiernie rozprowadzając. Top z kolejną trzecią mieszanki mleka. Zakończyć ostatnią warstwą ziemniaków i posypać rozdrobnionym serem.
Pozostałą mieszaninę mleka skropić nad naczyniem.Przykryć folią i piec 45 minut.
Wyjąć folię i piec kolejne 10 minut lub aż ser będzie złoty kolor.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw pod przykryciem na 10 minut przed podaniem. Jeśli nie masz... pomidory z puszki, użyj słoika sosu spaghetti.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo