Ziemniaczana Frittata
Frittata z ziemniaków może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 307 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieczony czosnek i ziemniaki ziołowe, grzyby, wodę i olej roślinny oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ziemniaczana Frittata Warzywna, Ziemniaczane Crusted brokuły i boczek Frittata, oraz Frittata Z Szynką I Ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. dodać ziemniaki zgodnie z zaleceniami na polu, za pomocą żaroodpornej 10-calowej patelni nonstick.
Tymczasem, w innym 10-calowy nonstick patelni, gotować grzyby, cebula i papryka na średnim ogniu o 5 protokół, często mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć.
Gdy ziemniaki są gotowe, posypać gotowanymi warzywami i serem. W średniej misce ubić jajka i śmietanę trzepaczką; wlać na wierzch.
Piec około 20 minut lub aż jajka są ustawione. Rozluźnić wokół boku frittata. Ostrożnie obrócić do góry nogami na talerz i pokroić w kliny.