Zielony sos Ali
Zielony sos Ali może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole sos przepis. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 149 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, sól, Tomatillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Zielony sos peruwiański (SOS akan Aji Amarillo).
Instrukcje
Umieść pomidory, pomidory, czosnek i jalapenos w rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Wyjąć z ognia, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść awokado, gotowane warzywa, śmietanę i kolendrę w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę. Doprawić do smaku solą. Przykryć, i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.