Zielony Oliwkowy Hummus
Zielony oliwkowy Hummus może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, tahini, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zielony Oliwkowy Hummus, Marokańskie Kanapki Z Marchewką I Hummusem Z Zieloną Oliwką Tapenade, oraz Zielone oliwkowe Gnocchi z sosem z zielonych oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać ciecierzycę i sok z cytryny i grubo posiekać.
Dodać zielone oliwki, woda lub bulion, tahini, i przyprawy, i proces, aż wszystko jest mieszane. (Nie będzie to gładki rodzaj Hummusu, ale wszystkie składniki powinny być dobrze rozprowadzone.) Posolić i w razie potrzeby dodać sól(oliwki sprawiają, że jest już dość słona.) Proces mieszania w soli, a następnie dodać pozostałe 5-6 oliwki. Pulse kilka razy tylko ledwo posiekać oliwki.
Podawać z krakersami, chlebem pita lub crudités lub jako nadzienie kanapkowe.