Przepis Zielony Minestrone z kurczakiem i Pesto jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 5. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1067 kalorii, 67g białka, oraz 71 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz liście bazylii, sól, łodygę selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Succotash Minestrone Z Zielenią Musztardową I Pesto Miso, Minestrone z kurczaka z pesto bazyliowym, oraz Pesto Minestrone dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kurczaka i podroby w dobrze dopasowanym garnku z zupą 5-litrową, najlepiej z żeliwa i dodaj do 10 szklanek wody, która powinna pokryć kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, częściowo pokryte, a następnie zmniejszyć do gotować i odtłuścić pianę, jak unosi się na powierzchni. Gdy piana opadnie, dodaj całą łodygę selera, marchew, całą cebulę, pietruszkę i ziarna pieprzu. Przechowywać na małym wolnym ogniu przez około 3 godziny, mieszając co 30 minut, aż kurczak zacznie spadać z kości. Uzupełnij wodę, jeśli kurczak nie jest przykryty podczas pierwszych 2 godzin gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Podczas gotowania kurczaka, przygotować split groszek. Umyć je w 2 zmiany zimnej wody i odebrać, aby usunąć kamienie lub przebarwione groch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Split
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Umieścić w rondlu z około 3 do 4 szklanki wody i gotować przez 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
4
Odcedzić wodę i spłukać groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Dodać około 3 do 4 szklanki świeżej wody i doprowadzić do wrzenia i przykryć; odstawić na około 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Usuń rosół i odrzuć podroby, warzywa i ziarna pieprzu. Jeśli planujesz podawać mięso z kurczaka w zupie, usuń skórę, kości i chrząstkę, a mięso z piersi i uda rozbij na kawałki do łyżki. Przecedzić zupę przez sito i odcedzić tłuszcz. Wróć do wypłukanego garnka i dodaj nasączony, osuszony groszek. Gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez około 20 minut, przygotowując pozostałe warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Groszek Split
Woda, Aby Umożliwić
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Rozgrzać masło i olej w 10-calowej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj posiekaną cebulę, pory i pokrojony w kostkę seler i smażyć delikatnie, często mieszając, przez 8 do 10 minut lub aż warzywa zmiękną, ale nie są brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Dodać do zupy z fasolką szparagową i dusić delikatnie, częściowo przykryte, przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
10
Dobrze umyć cukinię, przyciąć końce i pokroić w pionowe ćwiartki. Używając małego noża do parkowania lub łyżki, wyjmij miąższ wewnętrzny z nasionami. Pokrój pozostałą skorupę cukinii na kawałki calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
11
Kapustę pokroić na ćwiartki, umyć pod bieżącą zimną wodą i przyciąć biały rdzeń. Kapustę rozdrobnić jak na surówkę, eliminując twarde białe żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(mequite, Hikora Lub Olcha)
12
Dodaj cukinię i kapustę do zupy i gotuj delikatnie przez kolejne 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Przepis Na Pizzocheri
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
13
Jeśli używasz szwajcarskiego chard, przycinaj wszystkie białe łodygi i żyły. Łodygi można gotować jako osobne warzywo innego dnia. Liście dobrze umyć i posiekać lub pokroić grubo. Powinieneś mieć 3 do 4 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
14
Umieść w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia i parboil na około 3 minuty lub aż liście zaczną więdnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
15
Dobrze odcedzić i dodać liście do zupy, odrzucając wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
16
Zupę można przygotować do tego momentu i przechowywać, przykryte, w lodówce do 24 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed przegrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
17
Około 20 minut przed podaniem, dodać ryż lub ziemniaki do zupy i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem, ale nie przesadzaj, ponieważ zostanie dodane pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Groszek Goya®
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
18
Podawać w podgrzewanych miseczkach, z kurczakiem lub bez. Podaj sos Pesto przy stole. Wolę to bez dodatkowego sera posypanego na wierzchu, ale można go przekazać przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
19
Resztki minestrone można również przechowywać, przykryte, w lodówce do 24 godzin lub zamrożone przez 6 tygodni, ale ryż znacznie się rozszerzy, więc zupa będzie musiała przerzedzić wodą lub bulionem w podgrzewaniu. Ziemniaki mogą się nieco rozpadać, ale to może być przyjemnie kojące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
1
Ząbki czosnku przeciąć pionowo na pół, usunąć i wyrzucić wewnętrzną zieloną kiełek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2
Czosnek pokroić na małe kawałki, a za pomocą blendera lub moździerza i tłuczku zmiażdżyć na pastę grubą solą. Można również zmiażdżyć czosnek przez prasę, a następnie wymieszać z solą. Pokrój liście bazylii i dodaj do czosnku. Jeśli używasz moździerza i tłuczku, powoli wlewaj olej, obrabiając go tak, jak majonez. Jeśli używasz blendera, dodaj 1/3 szklanki oleju i mieszaj z umiarkowaną prędkością, aż uzyskasz gładką emulsję, dodając resztę stopniowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Emulsje
Czosnek Goya®
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Jeśli dodasz ser, wymieszaj go ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4
W razie potrzeby dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Dodatkowe pesto może być łyżką do wąskiej, małej miski lub słoika i zwieńczona-calową warstwą oliwy z oliwek. Przykryć i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub w zamrażarce do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino można spróbować jest Brancaia Chianti Classico Riserva. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.