Zielony Makaron
Zielony makaron może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 1006 kalorii, 32G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jeśli masz oliwę z oliwek, niebieloną mąkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 80%. Spróbuj Makaron Pesto z buraków i rzodkiewki z prażonymi burakami i rzodkiewką, Makaron Z Zieloną Puttanescą, oraz Makaron buraczano-zielony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Na środku mąki wyrobić studzienkę i dodać jajka, olej i szpinak. Za pomocą widelca, ubić razem jajka, olej i szpinak i rozpocząć włączenie mąki począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto zbierze się po dodaniu 1/2 mąki.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając przede wszystkim dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać resztki chrupiących bitów. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Uwaga: nie pomijaj ugniatania lub spoczynkowej części tego przepisu, są one niezbędne do lekkiego makaronu.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.