Zielony Fatoush
Zielony Fatoush to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. 15 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skórkę z limonki, długie chiles, sałata rzymska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest doskonałe. Zielony Fatoush, Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, oraz Makaron Pesto z buraków i rzodkiewki z prażonymi burakami i rzodkiewką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść szalotki i chile plastry do miski.
Wyrzucić zewnętrzne liście sałaty, a następnie rozerwać ją na kawałki, dodając do miski.
Skórkę z limonki, sok i olej ubić w małej misce lub dzbanku i dodać posypkę solą.
Otwórz pieczywo pita wzdłuż tak, że masz 4 bardzo cienkie połówki, i położyć je na blasze do pieczenia. Toast je w piekarniku przez około 5 minut, aby dać im trochę crunch; będą one włączyć złoty kolor brązowy, ale miej oko na nich, jak mogą palić. Wyjmij pieczywo pita i pozostaw do ostygnięcia.
Połowę awokado, usunąć kamień, a następnie za pomocą łyżki, miarka kawałki awokado się na miskę sałaty. Ubierz sałatkę z sosem limonkowo-olejowym i dodaj większość posiekanych ziół przed rzuceniem rękami, aby połączyć. Przeciąć nożyczkami lub złamać chrupiący chlebek pita rękami na szorstkie trójkąty, i dodać większość kawałków do sałatki i wrzucić ponownie przed dekantacji do miski lub półmiska. Roztrzepać z pozostałymi ziołami i prażoną pitą.