Zielone Placki Curry

Zielone placki Curry to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, imbir, pastę curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Chrupiące placki z Quinoa z zielonym pomidorem Chutney i zielonymi pomidorami Zebra Heirloom, oraz Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pierwsze 3 składniki w dużej misce.
Połączyć majonez i kolejne 7 składników (przez jajko).
Dodać mieszaninę majonezu do mieszaniny kurczaka; mieszać lekko do połączenia. Podzielić na 12 równych porcji; delikatnie uformować każdą porcję w drobny plasterek (nie pakować).
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju rzepakowego do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj 6 pasztecików do patelni; gotować 3 1/2 protokół z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i pasztecikami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.