Zielone Letnie Risotto
Zielone letnie Risotto to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.68 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać groszek, szpinak dla niemowląt, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnie Risotto, Letnie Risotto, oraz Risotto na początku lata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu; dodać pokrojone szalotki, pokrojony w kostkę seler, i 1/4 łyżeczki każda sól i pieprz. Gotować do miękkości.
Dodać ryż i mieszać przez 2 minuty lub aż nieprzezroczyste. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodać wermut i gotować przez 2 minuty lub do wchłonięcia.
Dodaj 2 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, 1/2 szklanki na raz, często mieszając. Wymieszać ze szpinakiem, posiekanym i świeżym groszkiem; gotować. Przez następne 10 minut stopniowo dodawać 2 szklanki bulionu, aż ryż będzie kremowy i miękki. Wymieszać z miętą, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i parmezanem; dodać pokrojoną prosciutto.