Zielone Jabłko Curry
Zielone jabłko Curry zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. Na 1,08 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. 583 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, brązowy cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz wiosenne warzywne Tajskie zielone curry (z domową pastą curry!!).
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Dodać czosnek i niech gotować, aż czosnek zaczyna się rumiane. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć czosnek z oleju. Wyrzucić (lub jeść jako przekąskę) czosnek.
Dodać posiekaną cebulę na patelni i niech gotować, aż półprzezroczyste (o 4 protokół).
Zrobić pastę curry, dodać do cebuli, dodać masło: podczas gotowania cebuli, w małej misce, wymieszać razem curry i 2 łyżki wody. Mieszaj łyżką, aż uzyskasz gładką, cienką pastę. Gdy cebula będzie przezroczysta, wymieszaj pastę curry.
Niech bańki i gotować przez 1 minutę. Wymieszać z masłem.
Dodać posiekane jabłka i sól do patelni.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody lub tyle wody, aby prawie pokryć jabłka. Wymieszać z brązowym cukrem.
Gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i gotowane przez: doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować.
Niech gotować, odkryte, na małym wolnym ogniu przez 30 protokół, aż zgęstnieje i gotowane przez.
W razie potrzeby dodaj więcej wody, jeśli mieszanina zacznie przyklejać się do patelni.
Tradycyjnie podawane z miękkim chlebem roti. Zamiast roti można podawać ją z rozgrzaną mąką tortillą, chlebem pita lub nad ryżem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.