Zielone Curry Z Dorszem I Zieloną Fasolką

Zielone Curry z dorszem i fasolką szparagową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 534 kalorie, 25g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z finecooking.com ma 6 fanów. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka liści bazylii, bulion warzywny, liść limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zielone Curry z pstrągiem jeziornym i fasolką szparagową, Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Curry wieprzowe z zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić rybę na kawałki wielkości kęsa i odstawić na bok.
Rozgrzać olej w rondlu 2-do 3-quart na średnim ogniu, aż trochę pasty curry po prostu skwierczy po dodaniu do patelni.
Dodaj całą pastę curry i gotować, naciskając i mieszając drewnianą łyżką lub żaroodporną łopatką, aby zmiękczyć pastę i wymieszać ją z olejem, aż pachnący, 1 do 2 protokół.
Dodać mleko kokosowe i bulion i doprowadzić do duszenia.
Dodaj fasolkę szparagową i połowę liści limonki (jeśli używasz) i dobrze wymieszaj.Delikatnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż fasola szparagowa są prawie miękkie, o 4 protokół.
Dodać dorsza, wymieszać, i gotować, aż ryba jest po prostu o gotowe, o 2 protokół.
Dodać sos rybny i cukier i wymieszać, aby połączyć.
Zdjąć z ognia. Tear liście bazylii na pół (lub ćwiartki, jeśli są duże), i mieszać je do curry, wraz z pozostałymi liśćmi limonki (jeśli jest używany).
Pozostaw na 5 minut, aby umożliwić rozwój smaków.
Podawać gorące lub ciepłe z ryżem lub makaronem, przyozdobione plasterkami chile (jeśli używasz).
Oceń ten przepis i zobacz opinie
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.