Przepis zielone Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 29g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.12 za porcję. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pędów bambusa, liście limonki kaffir, sos rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz Zielone Curry z pstrągiem jeziornym i fasolką szparagową dla podobnych receptur.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.