Zielone Chile-Gulasz Z Kurczaka

Zielone Chile-Gulasz Z Kurczaka
Zielony Chile-gulasz z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 2,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz czosnek, papryka, posole, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zielony gulasz Chile z kurczakiem, Gulasz Z Zielonego Chile, oraz Gulasz Z Zielonego Chile.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w dużym garnku z liśćmi laurowymi, pieprzem i 2 łyżeczkami. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj wodę, aby pokryć kurczaka o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać kurczaka pokryte, aż kurczak jest gotowane przez, 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
3
Wyjąć kurczaka z garnka i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wlać bulion przez sitko i rezerwy; wyrzucić przyprawy. Kiedy bulion jest chłodzony, odchudzić jak najwięcej tłuszczu, jak można.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozłóż kukurydzę na patelni do pieczenia i piecz, aż zacznie się brąz, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Zresetuj ciepło piekarnika do pieczenia. Ułóż papryki i chiles, wyciąć stronę w dół, w 2 patelnie do pieczenia i broil 4 do 5 cali od ciepła, aż skórki są czarne, 5 do 8 protokół (Usuń każdy, Jak to czernieje).
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Ostudzić, następnie obrać i grubo posiekać.
10
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodaj cebulę, czosnek, przyprawy, i pozostałe 3 łyżeczki. sól i gotować, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
12
Dodaj paprykę, chiles, i kukurydza i gotować 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
KukurydzaKukurydza
13
Dodaj posole, fasolę, pomidory i 7 filiżanek zarezerwowanego bulionu do gotowania; zamrozić pozostały bulion do późniejszego wykorzystania. Doprowadzić gulasz do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
FasolaFasola
BulionBulion
GulaszGulasz
14
Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, usuń skórę i wyrzuć. Użyj 2 widelców do rozdrabniania mięsa z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
KościKości
15
Dodać mięso do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest rozgrzany przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
16
Podawać z limonką, liśćmi kolendry i chipsami tortilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego można spróbować to Castellroig Cava Brut. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Castellroig Cava Brut
Castellroig Cava Brut
Aromat białych kwiatów z nutami owoców pestkowych i lekkimi akcentami cytrusu na podniebieniu.Skład: 45% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Magazyn