Zielone Chile Chicken Enchiladas
Zielone Chile Chicken Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 583 kalorie, 36g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz ząbki czosnku, sól, śmietana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zielone Chile Chicken Enchiladas, Chicken-And-Green Chile Enchiladas, oraz Chicken & Green Chile Enchiladas.
Instrukcje
Obrać, łodygi i nasiona chiles, a następnie drobno posiekać (mielić Anaheims i poblanos, ponieważ są bardziej wytrzymałe). Rozgrzej piekarnik do 40
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać z chiles, sól, i pieprz. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 minut do mieszania smaków.
Dodaj 1 1/4 szklanki bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 10 protokół.
Tymczasem przygotuj tortille: na małej patelni przynieś pozostałe 2 1/2 szklanki bulionu do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Pracując pojedynczo, bardzo krótko zanurz tortille w bulionie, aby ledwo zmiękczyć.
Przenieś każdą tortillę na dużą blachę do pieczenia(możesz potrzebować 2 lub 3 arkuszy). Nie nakładają się lub tortille będzie trzymać.
Podziel 1 1/4 szklanki sera równo między tortille i top każdą z rozdrobnionym kurczakiem, dzieląc równomiernie. Owiń tortillę wokół napełniania i transferu, szew w dół, do 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia.
Wlać sos chile nad enchiladas, pozostawiając cal lub tak gołe na obu końcach enchiladas, jeśli chcesz trochę crunch, i top z pozostałych 3/4 Puchar sera.
Piec, aż ser jest bulgotanie i rumiane, 15 do 20 protokół.
Podawać z kwaśną śmietaną.
* Znajdź mrożone płomień pieczony New Mexico green chiles, łagodny do pikantnego, za $6 za 5 lbs. na newmexicanconnection.com. jeśli używasz Anaheims i poblanos, dusić, aż czernieją na całym, 10 do 15 minut, obracając raz, i niech ostygną przed obieraniem.
Ten przepis jest najlepszy, gdy wykonane z New Mexico chiles, najlepiej północnych odmian, takich jak Chimayo. Anaheim chiles, które są odmianą Nowego Meksyku, są szeroko dostępne na całym Zachodzie i stanowią doskonały substytut północnych zielonych chilesroast je nad palnikiem kuchennym lub pod brojlerem, aby poczernić Skórki. (A jeśli jesteś wrażliwy na chiles, nosić rękawice podczas przenoszenia.) Konserwy zielone chiles tylko nie wyciąć go tutaj.
Zobacz "Finding New Mexico Chiles" (poniżej) dla źródeł wysyłkowych.
Finding New Mexico chiles
Native Seeds / Szukaj. Uprawiaj Północne chiles w Nowym Meksyku z nasion heirloom. www.nativeseeds.org lub 866/622-
Nowe Meksykańskie Połączenie. Nie mogliśmy znaleźć wiarygodnego źródła wysyłkowego dla pieczonych northern green chiles, ale znaleźliśmy dobre pieczone Sandia chiles tutaj. 56 dolarów za 5 funtów., w tym Wysyłka; www.newmexicanconnection.com lub 800/933-
Santa Fe Farmers Market. Najlepsze miejsce, aby znaleźć chiles Północnej Nowy Meksyk, zarówno świeże i suszone. Różne lokalizacje i godziny; kontakt www.santafefarmersmarket.com lub 505/983-
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.