Zielona soczewica i ryż
Zielona soczewica i ryż wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 200 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 28 centów za porcję. Jeśli masz ryż basmati, zieloną soczewicę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zielona Soczewica W Stylu Francuskim, Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, oraz Asyryjski Łosoś Grillowany.
Instrukcje
Włożyć soczewicę do garnka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia toczenia na dużym ogniu przez 5 minut, a następnie przykryć i zdjąć z ognia.
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu. Mieszaj ryż przez około 1 minutę, aż ziarna staną się nieprzezroczyste i białe, następnie wymieszaj soczewicę i wodę. Doprowadzić mieszaninę ryżu do wrzenia, a następnie przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej przez 5 minut. Wymieszaj raz, następnie przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Kontynuuj gotowanie bez odkrywania pokrywki, aż ryż będzie miękki, o 15 minut więcej.
Tymczasem podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula jest bardzo delikatny i ciemnobrązowy, 15 do 20 minut więcej. Gdy ryż jest gotowy, wymieszać karmelizowaną cebulę i doprawić solą.