Zielona Sałatka Bananowo-Orzechowa
Zielona sałatka bananowo-orzechowa może być właśnie przepisem bezglutenowym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Ta przystawka zawiera 247 kalorii, 7 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 osobom. Za 1,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga bananów, soku pomarańczowego, mielonego imbiru i połówek orzechów włoskich. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują przepis na sałatkę z orzechami bananowymi, sałatkę z prażonymi orzeszkami pinii i fasolką szparagową oraz sałatkę z fasolki szparagowej, orzeszków pinii i pancetty.
Instrukcje
W misce wymieszaj olej, sos sojowy, sól, imbir i sproszkowaną cebulę.
Dodaj orzechy włoskie; wrzucić do płaszcza.
Przełożyć na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 300°C przez 18-20 minut, mieszając co 5 minut lub do momentu, aż orzechy lekko się zarumienią i równomiernie pokryją. Odłożyć na bok.
W małej misce wymieszaj składniki dressingu. W dużej misce wymieszaj sałatę i banany.
Skropić dressingiem; wrzucić do płaszcza.
Posypać serem i prażonymi orzechami włoskimi.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "