Zielona sałatka z dressingiem cebulowym
Zielona sałatka z dressingiem cebulowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na przystawki. Za 1,16 USD za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis daje 12 porcji po 164 kalorie , 2 g białka i 16 g tłuszczu każda. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka porwanych liści sałaty, oliwy z oliwek, białego octu winnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Podobne przepisy to Quinoa, Tomato, Green Onion Side Salad , Fresh Green Bean and Tomato Salad with Creamy Garlic Dressing i Green Fruit Salad with Orange Yogurt Dressing .
Instrukcje
Umieść cebulę w naczyniu do pieczenia.
Skropić 1 łyżką oliwy, posypać cukrem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 30 minut. Obrócić i piec jeszcze 25-30 minut, mieszając kilka razy, aż cebula będzie miękka i lekko zrumieniona. Schłodzić przez 30 minut.
Umieść cebulę w blenderze lub robocie kuchennym; dodaj bulion, ocet, sól i pozostały olej. Przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji (mieszanka będzie gęsta). Schłodź.
Przed podaniem wrzuć do dużej miski sałatkowej zieleninę, orzechy włoskie, czerwoną cebulę i sos.