Zielona sałatka z awokado
Zielona sałatka z awokado to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis z 10 porcjami. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. 98 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Mieszanka szczypiorku, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta Zielona sałatka z sosem z awokado, Pikantna Sałatka Z Zielonych Pomidorów I Awokado, oraz Zielona sałatka z burakami, pomarańczami i awokado.
Instrukcje
Wyciśnij 1 łyżkę soku z cytryny do słoika z dżemem ze szczyptą soli.
Wlać 4 łyżki oliwy z oliwek, dodać mały pęczek drobno posiekanego szczypiorku, położyć na pokrywce, a następnie dobrze wstrząsnąć. Do podania wrzucić 200 g worka wymieszanych liści sałaty i 2 pokrojone dojrzałe awokado.