Zielona Herbata Teriyaki Chicken
Zielona herbata Teriyaki kurczak wymaga około 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 193 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,78 USD za porcję. Przynosi ci smak domu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów japońskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, imbir, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest solidny. Babeczki z zielonej herbaty zwieńczone lukrem z zielonej herbaty, Soban w zielonej herbacie z kurczakiem i groszkiem śnieżnym, oraz Rosół jaśminowy z zieloną herbatą Soba są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść 2-1 / 2 łyżeczki liści herbaty w małej misce; dodaj wrzącą wodę. Przykryj i Strom przez 5-6 minut.
Odcedź i wyrzuć liście; wlej herbatę na dużą patelnię.
Dodaj połowę cebuli. Dodaj miód, ocet, sos sojowy, czosnek, imbir i olej sezamowy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; dusić bez przykrycia, aż sos zmniejszy się do około 3/4 szklanki.
Dodaj kurczaka i pozostałe liście herbaty; przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Pokrój kurczaka w cienkie plasterki; podawać z sosem.
Udekoruj pozostałą cebulą.