Zielona Fasola-Zapiekanka Z Kozim Serem
Zielona fasola-kozi ser Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka śmietany do ubijania, świeżo parmezan, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z zielonej fasoli, koziego sera i zielonych oliwek, Sałatka z zielonej fasoli i jajek z sosem z koziego sera, oraz Sałatka z zielonej fasoli i jajek z sosem z koziego sera.
Instrukcje
Rozdrzeć chleb na duże kawałki; pulsować w robocie kuchennym 2 lub 3 razy lub do postaci grubych okruchów.
Skropić olejem okruchy; dodać 1/4 szklanki parmezanu. Impuls 5 lub 6 razy lub do momentu pokrycia olejem. Wymieszać z orzechami pekan.
Fasolkę szparagową pokroić w poprzek na trzecie części. Gotować we wrzącej wodzie, aby pokryć 3 do 4 minut lub do chrupkości-miękkie; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Wrzucić razem fasolę, kolejne 4 składniki i pozostałą 1/2 szklanki parmezanu. Mocno zapakuj mieszaninę do 4 (6-oz.) shallow ramekins. Przykryj każdy folią aluminiową i umieść na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut. Odsłonić i posypać mieszaniną okruchów.
Piec 8 Więcej minut lub do złotego.
Przyniesiona do stołu przez autorkę książek kucharskich Tasię Malakasis, właścicielkę Belle Chvre creamery w Elkmont w Alabamie.