Zielona fasola i Tempura Shiitake z majonezem Ponzu
Przepis Green Bean i Shiitake Tempura z majonezem Ponzu jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 3436 kalorii, 8G białka, oraz 364g tłuszczu. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 68 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Mieszanka oleju arachidowego, miodu, pasty miso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie), Shiitake i Ponzu cukinia, oraz Sałatka krabowa z sosem majonezowym Ponzu.
Instrukcje
Dodaj żółtko, pastę miso, ponzu i miód do średniej miski i ubijaj, aby połączyć. Ustaw miskę w środku na średnim garnku z sosem wyłożonym ręcznikiem kuchennym, aby utrzymać stabilność.
Stale i energicznie ubijając, powoli skropić olejem roślinnym, aż sos utworzy gęstą emulsję. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać do jednej łyżki wody, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby utrzymać swój kształt, ale nie pasty. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Sos można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na dużym ogniu w dużym, ciężkim piecu holenderskim lub woku do 199°, jak odczytano na termometrze natychmiastowego odczytu lub głębokiego smażenia, około 12 minut. Niższe ciepło, aby utrzymać temperaturę.
Mąkę i mąkę ryżową ubić razem w dużej misce.
Dodaj jajka i wodę gazowaną i, potrząsając miską jedną ręką, szybko ubijaj drugą ręką za pomocą pałeczek, aż mieszanina po prostu się połączy. Nadal powinny pozostać suche kępy mąki. Drugą miskę wyłożyć potrójną warstwą ręczników papierowych.
Pracując w czterech partiach, zanurz warzywa w cieście i obróć się do płaszcza. Podnieś rękami, pozwól, aby nadmiar ciasta kapał i upuść kawałki do gorącego oleju po kolei, doprowadzając rękę prosto do oleju (nie spadaj z wysokości, bo gorący olej będzie plusk). Zwiększ ciepło do Wysokiej, aby utrzymać temperaturę. Smażyć, stale mieszając pałeczkami lub pajączkiem z siatki drucianej, aż tempura będzie bladobrązowa i bardzo chrupiąca, około 3 minut.
Przełożyć smażone warzywa do wyłożonej papierowym ręcznikiem miski, doprawić solą i wrzucić do odsączenia nadmiaru oleju.
Przenieś do stojaka z drutu ustawionego w blasze do pieczenia w piekarniku o temperaturze 93°, aby się ogrzać. Pozostawić olej do podgrzania do390 i powtórzyć z pozostałymi partiami.
Podawać natychmiast z majonezem ponzu.