Zielona Chile zupa z kurczakiem i ryżem
Zielona zupa z kurczaka i ryżu Chile to bezglutenowe danie główne. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 26g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Jesień. Mieszanka wody, papryka chile, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zielone Chile, Zapiekanka Z Kurczakiem I Ryżem, Kremowy Zielony Rosół Chile, oraz Zielone Chile, kurczak i zupa kukurydziana.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu; dodać 1 łyżkę oregano, sól i 1/4 łyżeczki czosnku w proszku. Zmniejsz ogień, dodaj kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, 10 do 15 minut.
Kurczaka wyjąć z bulionu i odstawić do ostygnięcia.
Odcedzić bulion z kurczaka i przenieść 2 szklanki na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ryż do wrzącej wody, zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj, aż ryż będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, około 17 minut.
Rozgrzać oliwę w garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju, aż zmięknie, o 10 protokół.
Rosół z kurczaka wymieszać, zieloną paprykę chile, kminek, 1 łyżkę oregano i 1/4 łyżeczki czosnku w proszku do cebuli. Okładka stockpot i gotować na wolnym ogniu.
Pokroić schłodzonego kurczaka; dodać do gotującej się mieszanki cebuli. Dusić, aż kurczak jest gotowane przez, 5 do 10 protokół.
Łyżka 1/4 lub gotowanego ryżu do każdej porcji miski; posypać 1 uncja Monterey Jack sera. Chochla 1/4 zupy do każdej miski.