Zielenina z ricottą Salata
Zwiędłe warzywa z Ricotta Salatan jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, ser ricotta salata i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Smażone warzywa mieszane z oliwkami i Ricotta Salata, Orecchiette z zieleniną, fasolą Garbanzo i ricottą Salata, oraz Gnocchi z buraków i ricotty z suszonymi buraczkami i Starzonymi balsamicznymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Warzywa umyć, ale nie suszyć. Przyciąć duże łodygi i grubo posiekać. Odstawić.
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i saute przez 4 protokół.
Dodać czosnek i saute przez 4 minuty dłużej.
Dodaj zieleninę, rosół z kurczaka, sos sojowy i pieprz. Gotować, często mieszając, aż warzywa zwiędną i staną się miękkie, o 7 do 10 protokół.
Przełożyć gotowane warzywa na talerz i pokruszyć ser ricotta salata na wierzchu.