Zielenina mniszka lekarskiego z jajkiem sadzonym, grzankami i sosem anchois z 'Franny' s

Zielenina mniszka lekarskiego z jajkiem sadzonym, grzankami i sosem anchois z 'Franny' s
Need a pescatariańskie danie główne? Zielenie mniszka lekarskiego z jajkiem sadzonym, grzanki, i sos anchois z 'Franny' s może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 20g białka, oraz 27 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka koszernej soli, grzanki, rozdarte kawałki chrupiącego chleba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Surowa Sałatka Z Musztardy Z Grzankami Gruyère I Anchois, Dandelion Greens With Hot Olive-oil Dressing, oraz Smażone Zieleniny Z Mniszka Lekarskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby grzanki: Rozgrzej piekarnik do 204°, ze stojakiem umieszczonym w środku. Wymieszać chleb z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
GrzankiGrzanki
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
2
Rozłóż chleb na blasze do pieczenia i tosty, aż grzanki są złote i chrupiące, o 10 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
3
Za pomocą moździerza i tłuczku lub boku dużego noża rozgnieść czosnek na pastę ze szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Dodać ocet, sardelę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Ubij 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Crack jajka na patelni i doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować jajka, aż białka są po prostu ustawić, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Zdjąć z ognia.
9
W dużej misce, wrzucić zieleninę i grzanki z dressingiem. Sałatkę podzielić na sześć talerzy. Na wierzch ułożyć jajko i udekorować startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
ZieloniZieloni
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
10
Nota Andrzeja: zawsze przed zakupem smakuj zieleninę z mniszka lekarskiego; czasami mogą być zbyt gorzkie. Wystarczy oderwać mały kawałek liścia (większość sprzedawców na rynku rolniczym pozwoli Ci to zrobić) i ugryźć. Zieleń powinna mieć nutę goryczy, ale nie powinna być przytłaczająca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Mniszka LekarskiegoZiele Mniszka Lekarskiego
ZieloniZieloni
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn