Zielenina mniszka lekarskiego z jajkiem sadzonym, grzankami i sosem anchois z 'Franny' s

Need a pescatariańskie danie główne? Zielenie mniszka lekarskiego z jajkiem sadzonym, grzanki, i sos anchois z 'Franny' s może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 20g białka, oraz 27 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka koszernej soli, grzanki, rozdarte kawałki chrupiącego chleba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Surowa Sałatka Z Musztardy Z Grzankami Gruyère I Anchois, Dandelion Greens With Hot Olive-oil Dressing, oraz Smażone Zieleniny Z Mniszka Lekarskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby grzanki: Rozgrzej piekarnik do 204°, ze stojakiem umieszczonym w środku. Wymieszać chleb z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Rozłóż chleb na blasze do pieczenia i tosty, aż grzanki są złote i chrupiące, o 10 protokół. Odstawić.
Za pomocą moździerza i tłuczku lub boku dużego noża rozgnieść czosnek na pastę ze szczyptą soli.
Przełożyć do małej miski.
Dodać ocet, sardelę i sól.
Ubij 2 łyżki oliwy z oliwek.
Na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Crack jajka na patelni i doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować jajka, aż białka są po prostu ustawić, o 5 protokół.
W dużej misce, wrzucić zieleninę i grzanki z dressingiem. Sałatkę podzielić na sześć talerzy. Na wierzch ułożyć jajko i udekorować startym serem.
Nota Andrzeja: zawsze przed zakupem smakuj zieleninę z mniszka lekarskiego; czasami mogą być zbyt gorzkie. Wystarczy oderwać mały kawałek liścia (większość sprzedawców na rynku rolniczym pozwoli Ci to zrobić) i ugryźć. Zieleń powinna mieć nutę goryczy, ale nie powinna być przytłaczająca.