Ziele i gruszka Glazurowana Indyk

Ziele i gruszka Glazurowana Indyk
Ziele i gruszka szkliwione Indyk jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 950 kalorii, 123g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać miód bbq chicken glaze przyprawy, nektar gruszkowy, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Ziele i gruszka Glazurowana Indyk, Indyk z sosem gruszkowym, oraz Indyk Szkliwiony Ziołami.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjmij indyka z lodówki na 45 minut przed gotowaniem, aby mógł osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Masło wymieszać z dodatkiem przypraw. Rezerwa 2 łyżki przyprawionego masła do glazury i pocierać pozostałe 6 łyżek na całym indyka, wewnątrz i na zewnątrz, a także pod skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
5
Gruszkę pokroić na ćwiartki i włożyć do jamy wraz z ziołami. Zwiąż nogi i połóż indyka, pierś do góry, na stojaku na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Wlać 1/2 szklanki wody do patelni i smażyć przez 2 1/2 godziny, fastrygując sokami z patelni co 15 minut, podczas przygotowywania glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W małym garnku na średnim ogniu dodaj nektar gruszkowy. Gotować, mieszając często, aż nektar jest zmniejszona o 1/3, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektar GruszkowyNektar Gruszkowy
NektarNektar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Wyjąć z ognia i wymieszać w zarezerwowanych 2 łyżki przyprawionego masła. Kiedy Indyk gotuje się przez 2 i pół godziny, zacznij fastrygować indyka szkliwem co 15 minut, aż temperatura wewnętrzna wyniesie 165 stopni F w najgrubszej części uda. Jeśli Indyk zacznie brązowieć zbyt szybko, przykryj kawałkiem folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
9
Wyjmij indyka z piekarnika, daj mu ostatnie fastrygowanie i pozostaw na 15 do 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn