Ziarna Ogniska
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego pudełka z przepisami, Fasola na ognisko może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis zawiera 12 porcji z 282 kalorii, 18g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka chili w proszku, papryki, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 4 godziny i 40 minut. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Z łyżką wynik 97%, to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziarna Ogniska, Hamburger na ognisko i fasola, oraz Ziemniaki Na Ognisko.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Opłucz fasolę pod zimną wodą, sortując wszelkie kamienie lub cząsteczki.
Umieść fasolę w garnku z szynką i zalej wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zredukować do wrzenia. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny, od czasu do czasu sprawdzając, czy poziom wody jest w porządku.
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
Wrzuć czosnek, czerwoną paprykę i cebulę. Przykryj i kontynuuj gotowanie przez kolejną godzinę lub dwie, pamiętając o sprawdzeniu poziomu wody.
Dodaj chili w proszku, czarny pieprz i sól (lub więcej do smaku). Następnie przykryj i gotuj, aż fasola będzie urocza i delikatna, kolejne 20 do 30 minut. Płyn powinien być bardzo gęsty i podobny do gulaszu, a nie cienki jak zupa.
Podawać z chlebem kukurydzianym jako posiłek lub łyżką na nachos, tacos itp.