Zeppole jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową
Zeppole jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową trwa 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 52g tłuszczu i w sumie 696 kalorii. Za $1.22 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, sól, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik nie jest tak super. Spróbuj Batony cynamonowo-jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową, Szarlotka na patelni z bitą śmietaną cynamonową, oraz Sałatka owocowa z orzecha jabłkowego z bitą śmietaną z klonu cynamonowego dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W średnim rondlu wymieszaj masło, sól, cukier i wodę na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj mąkę. Ustaw patelnię na średnim ogniu i ciągle mieszaj, aż mieszanina utworzy kulkę, około 3 do 5 minut.
Przenieś mąkę do średniej miski. Używając elektrycznego miksera ręcznego na niskich obrotach, dodawaj jajka po jednym na raz, całkowicie włączając każde jajko przed dodaniem następnego. Ubijaj, aż będzie gładka.
Dodaj starte jabłko i wymieszaj, aby połączyć. Jeśli nie smażymy od razu, przykryj folią i odstaw do lodówki.
Połącz śmietanę do ubijania, 2 łyżki cukru cukierniczego i cynamon w
średnia miska. Ubijaj, aż utworzą się średnio miękkie szczyty.
Przełóż śmietanę do naczynia do serwowania.
W międzyczasie wlej wystarczającą ilość oleju na dużą patelnię, aby osiągnąć głębokość 2 cali.
Rozgrzej olej na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu zarejestruje 325 stopni F.
Używając małej łyżki do lodów lub 2 małych łyżek, ostrożnie upuść około zaokrąglonej łyżki ciasta do gorącej oliwy z oliwek. Obróć zeppole raz lub dwa razy i gotuj, aż będzie złoty i nadęty, około 4 minut. Smażyć zeppole partiami, aby nie przepełnić patelni.
Odcedź na ręcznikach papierowych.
Przenieś zeppole do naczynia do serwowania i posyp cukrem pudrem za pomocą małego sita.
Podawać z bitą śmietaną cynamonową obok do maczania.