Zeppole
Zeppole to wegetariańska przekąska laktoovo . Ten przepis pozwala na przygotowanie 35 porcji, każda zawiera 125 kalorii , 1 g białka i 12 g tłuszczu . Za 27 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 972 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól, ser ricotta i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: .
Instrukcje
Rozgrzej olej w głębokim frytkownicy do temperatury 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
W średnim rondlu wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Wymieszaj z jajkami, serem ricotta i wanilią.
Mieszaj delikatnie na małym ogniu, aż się połączą. Ciasto będzie lepkie.
Wkładaj łyżkami do gorącego oleju po kilka na raz. Zeppole obrócą się same. Smaż do uzyskania złotego koloru, około 3 lub 4 minut.
Odcedź w papierowym worku i oprósz cukrem pudrem.