Zdrowe i smaczne: sałatka ze świeżej kukurydzy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj zdrowe i pyszne: sałatka ze świeżej kukurydzy spróbuj. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 5 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pieprzu, liści bazylii, kłosów kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Zdrowe I Pyszne: Muffinki Kukurydziane Z Maślanką, Zdrowe i pyszne: Salsa z awokado i kukurydzy, oraz Czysta kukurydza karmelowa {zdrowa, wegańska, pyszna!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj kukurydzę przez 3 do 5 minut, aż skrobia zniknie.
Odcedzić i zanurzyć w wodzie z lodem, aby zatrzymać gotowanie i ustawić kolor. Gdy kukurydza jest chłodna, odetnij ziarna z kolby, przycinając blisko kolby.
Wrzucić ziarna w dużej misce z czerwoną cebulą, ocet, oliwa z oliwek, sól, i pieprz. Tuż przed podaniem wrzucić świeżą bazylię. Smak przypraw i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.