Zdrowe i smaczne: czarny groszek w stylu południowym z boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj zdrowe i pyszne: Southern-Style Black-Eyed Peas with Bacon a try. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 155 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tabasco, liście laurowe, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Southern Style Black-Eyed Peas, Southern Black-Eyed Peas, oraz Sałatka z makaronu południowego z Black-Eyed Peas.
Instrukcje
Dzień przed planujesz służyć to danie, umieścić groszek w misce, przykryć wodą przez co najmniej 2 cale, i przechowywać w lodówce. Następnego dnia dobrze spuścić przed użyciem.
Umieść regał w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 275ºF.
Umieść boczek w małym żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu i gotuj, aż przestanie być tłuszcz, około 6 lub 7 minut.
Dodać cebulę, czosnek, oregano (lub włoskie przyprawy), i czarny pieprz i gotować, mieszając, przez 8 protokół.
Dodać osuszony groch, liście laurowe, sól i 6 szklanek wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i przenieść do piekarnika.
Dusić, aż groch będzie miękki, co najmniej 1 godzinę 15 minut. Wymieszać z Tabasco, posypać natką pietruszki i podawać.