Zdrowe I Pyszne: Zimowe Warzywne Chili
Zdrowe i pyszne: Zimowe Chili warzywne może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Super Bowl. Jeśli masz pasternak, marchew, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako zupa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Zdrowe I Pyszne: All-American Chili, Zdrowe I Pyszne: Dynia Indyk Chili, oraz Zimowe Chili Warzywne.
Instrukcje
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Saute 5 minut, aż miękkie i trochę przezroczyste, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać paprykę, pasternak, marchew i smażyć około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj proszek chile, kminek i sól do smaku. Wymieszać, aby połączyć.
Saute przez około 1 minutę.
Podczas gotowania warzyw, połączyć pomidory, chipotle, SOS adobo, i wody w blenderze. Puree aż będzie gładkie.
Wlać mieszankę pomidorową do gotowanych warzyw.
Dodaj hominy i fasolę. Wymieszać, aby połączyć. Upuść ciepło do średnio-niskiego poziomu, przykryj około 3/4 garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut. Sól do smaku.
Podawać na brązowym ryżu, jeśli masz go wokół. (Idą bardzo dobrze razem.)