Zdrowe i pyszne: pieczony Bulgur pszenny ze słodkimi ziemniakami i migdałami

Zdrowe i pyszne: pieczony Bulgur pszenny ze słodkimi ziemniakami i migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 379 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 176 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka bulionu z kurczaka, pietruszki, słodkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zdrowe i pyszne: Sałatka pszenna z awokado, rodzynkami i migdałami, Pszenica Bulgur pachnąca cytryną z prażonymi migdałami, oraz Zdrowe I Pyszne: Słodkie Ziemniaki Pieczone W Miodzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj naczynie do pieczenia ze szkła 9x13 oliwą z oliwek.
W średnim garnku przynieś bulion i wodę na wolnym ogniu. Utrzymuj go na wolnym ogniu, podczas gdy inne składniki są przygotowywane.
Do dużej miski dodaj pszenicę bulgur, cebulę, słodkie ziemniaki, pietruszkę, parmezan i 1/3 szklanki migdałów. Wymieszać, aby połączyć.
Dodaj cynamon, gałkę muszkatołową, sól i czarny pieprz do smaku. Wymieszać, aby ponownie połączyć.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia wlać mieszankę bulguru pszennego.
Rozgrzany bulion zalać mieszanką bulguru pszennego. Przykryć szczelnie dwuwarstwową folią aluminiową.
Piec 50 minut. Odsączyć, posypać pozostałymi migdałami i piec dodatkowo 15 minut.