Zdrowe I Pyszne: Jogurt Grecki Mus Cytrynowy
Przepis zdrowy i pyszny: grecki jogurt mus cytrynowy gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten deser ma 164 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 67 centów za porcję. 456 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, żelatynę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, Pyszne Pączki Z Pełnoziarnistego I Greckiego Jogurtu, oraz Mus Czekoladowy Z Jogurtu Greckiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jogurt, skórkę, sok i ekstrakt w małej misce.
Ubij razem i odstaw na bok.
Do oddzielnej małej miski dodaj wodę.
Na wierzch posypać żelatyną i odstawić.
Napełnij średni rondel do połowy wodą. Gotować na średnim ogniu. Tymczasem do miski miksera stojącego dodaj białka, sól i cukier, delikatnie mieszając, aby połączyć. Gdy woda się zagotuje, ostrożnie opuść miskę miksera stojącego do rondla.
Ubijać delikatnie, aż cukier się rozpuści, a jajka prawie się poparzą w dotyku.
Zeskrobać żelatynę do mieszaniny jaj i ubijać szybko i dokładnie, aby połączyć.
Zabezpiecz miskę do miksera stojącego. Używając nasadki trzepaczki, ubijaj mieszankę jajek ze średnią prędkością, aż zewnętrzna część miski będzie całkowicie chłodna w dotyku. (Zajęło mi to około 8 minut.) Gdy to nastąpi, dodać mieszaninę jogurtu. Kontynuuj bicie jeszcze kilka sekund, aż wszystko się połączy.
Podzielić mieszaninę między naczynia do serwowania i przechowywać w lodówce przez co najmniej 45 minut.
Podawać na zimno, z jagodami, jeśli masz je w pobliżu.