Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim
Zdrowe fish & chips z sosem tatarskim może być tylko bezglutenowe i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Przepis ten zachwycił 449 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ziemniaków, kaparów, liści pietruszki i skórki z cytryny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasta rybne z sosem tatarskim, Zdrowe ryby z frytkami, oraz Tatar z tuńczyka z frytkami Nori.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Rozłóż na blasze do pieczenia w równej warstwie, piec przez 40 minut, aż rumiane i chrupiące.
Umieść rybę w płytkim naczyniu, lekko posmaruj olejem, solą i pieprzem.
Posypać połową soku z cytryny, piec 12-15 min. Po 10 minutach posypać natką pietruszki i skórką z cytryny, aby zakończyć gotowanie.
W międzyczasie wymieszać kapary, jogurt, pozostałą natkę pietruszki i sok z cytryny, odstawić i doprawić, jeśli chcesz. Aby podawać, podziel chipsy między talerze, podnieś rybę na talerze i podawaj z łyżką mieszanki jogurtowej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio