Zbierane: piwo brązowe i lody z miodu gryczanego
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1012 kalorii, 20g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 66 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Jeśli masz miód gryczany, cukier plus 2 łyżki cukru, kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zbierane: Persimmon i lody miodowe, Łyżki: rozmarynu, oliwy z oliwek i miodu sosnowego, oraz Skórka: lody cytrynowe, miodowe i Brandy (lub Guggle Muggle) .
Instrukcje
Ciepło pół na pół, cynamon, goździki, pieprz, kardamon i liść laurowy w rondlu o średnim ciężkim dnie na średnim ogniu, aż pachnące, o 40 protokół. Jeśli mieszanina pęcherzyków, zmniejszyć ciepło, aż jest zaledwie parowanie.
Dodaj 1/3 butelki (4 uncje) piwa i 1/3 szklanki cukru do małego rondla o ciężkim dnie i podgrzać na średnim ogniu, delikatnie wirując, aż głęboko karmelizowany, o 5 protokół. Powoli wlać piwo i cukier do pół na pół, ciągle mieszając.
Żółtka ubić z pozostałymi 2 łyżkami cukru, aż do bladożółtego koloru i mieszanina wypadnie szerokimi wstążkami z trzepaczką. Powoli wlać 1 szklankę pół na pół mieszanki do jaj, stale ubijając.
Do garnka wlać mieszankę jajeczną pół na pół, stale ubijając.
Podgrzać na średnim ogniu, ubijając stale, aż mieszanina lekko zgęstnieje i rejestruje 160 stopni na natychmiastowym termometrze odczytu, około 5 minut (mieszanina powinna pokrywać tył drewnianej łyżki).
Wlać bazę lodów przez drobno oczkowane sitko do miski do mieszania i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Dodać miód i pozostałe piwo i ubijać do połączenia. Schłodzić przez noc w lodówce. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.