Załadowana bułka z homarem
Przepis na Roladkę z homarem można przygotować w około 22 minuty. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka, 43 g tłuszczu i łącznie 502 kalorie. Za 2,76 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Ten przepis wypróbowało i polubiło 377 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sól i świeżo mielony pieprz, bułeczki brioszki, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Rolada z homarem, Rolada z homarem i Rolada z homarem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Doprowadzić duży garnek z około 2 galonami osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj homary i gotuj przez około 8 minut.
Odcedzić z wody i wstrząsnąć w łaźni lodowej. Po ostygnięciu usuń kostki, pazury i ogon z korpusu homara, lekko przekręcając i pociągając. Rozetnij ogon nożem, usuń mięso ze skorupy i odłóż na bok. Wyciągnij zaciskacz pazurów. Rozbij pazury dziadkiem do orzechów i usuń mięso. Odłożyć na bok. Za pomocą nożyczek kuchennych przetnij golonkę i usuń mięso. Dokładnie wypłucz całe mięso homara i pokrój w grubą kostkę. Włożyć do dużej miski i odstawić.
Do dużej miski dodaj majonez, creme fraiche, szalotkę, sok z cytryny, szczypiorek, pietruszkę, awokado, boczek, sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszaj. Przykryj i przechowuj w lodówce przed złożeniem kanapki.
Podpiekaj bułki brioche w piekarniku, aż lekko się zarumienią, około 4 minut. Złóż kanapkę, nakładając na każdą bułkę odpowiednią ilość sałatki z homara i podawaj.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis doskonale komponuje się z homarem, ale chardonny z innych regionów też będzie strzałem w dziesiątkę. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Avinyo Cava Reserva. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Rezerwat Avinyo Cava]()
Rezerwat Avinyo Cava
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.