Zardzewiałe Udka Z Kurczaka
Zardzewiałe udka z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 7G tłuszczu i w sumie 176 kalorii. Za $1.1 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos pieprzowy chile, limonka, syrop klonowy, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rusty Gate, Oaxacan Rusty Nail, oraz Smooth Rusty Nail Cocktail.
Instrukcje
Zetrzyj czosnek na pastę moździerzem i tłuczkiem.
Wymieszaj sos paprykowy chile, syrop klonowy, sos sojowy, majonez i ocet ryżowy z czosnkiem, aż marynata zostanie dokładnie połączona.
Przenieś udka z kurczaka do dużego płaskiego pojemnika (takiego jak naczynie do pieczenia) i polej kurczaka marynatą; mieszaj, aż kurczak się pokryje. Przykryj naczynie folią i wstaw do lodówki na około 3 godziny; jeśli wolisz, odstaw na około 30 minut w temperaturze pokojowej. Rozpakuj naczynie i posyp solą.
Rozgrzej grill węglowy do wysokiej temperatury.
Połóż udka z kurczaka na gorącym grillu gładkimi bokami do dołu. Gotuj, aż kurczak pokaże ślady grilla, około 3 minut. Odwróć kurczaka i gotuj, aż druga strona pokaże ślady grilla, około 5 minut. Kontynuuj gotowanie, przesuwając je od czasu do czasu i obracając co 2 minuty, aż mięso nie będzie już różowe w środku, a uda będą złotobrązowe, 10 do 12 minut.
Przełóż kurczaka na półmisek, odstaw na 5 minut i podawaj przyozdobione kawałkami limonki.