Zardzewiałe Udka Z Kurczaka
Zardzewiałe uda z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 600 osób cieszyło się, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Mieszanka soli i pieprzu, sos sojowy, syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rusty Gate, Oaxacan Rusty Nail, oraz Rusty ' s Chocolate Vegan Brownies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek rozgnieść na pastę moździerzem i tłuczkiem.
Wymieszaj sos pieprzowy chile, syrop klonowy, sos sojowy, majonez i ocet ryżowy do czosnku, aż marynata zostanie dokładnie połączona.
Udka kurczaka przenieść do dużego płaskiego pojemnika (takiego jak naczynie do pieczenia) i zalać marynatą kurczaka; mieszać, aż kurczak będzie pokryty. Przykryć naczynie folią i przechowywać w lodówce około 3 godzin; jeśli wolisz, odstawić około 30 minut w temperaturze pokojowej. Rozpakuj naczynie i posyp solą.
Rozgrzej grill węglowy do wysokiej temperatury.
Udka z kurczaka umieścić na gorącym grillu z gładkimi bokami w dół. Gotować, aż kurczak pokazuje znaki grill, o 3 protokół. Obróć kurczaka i gotować, aż druga strona pokazuje znaki grill, o 5 protokół. Kontynuuj gotować, przesuwając je od czasu do czasu i obracając co 2 minuty, aż mięso nie będzie już różowe w środku, a uda będą złotobrązowe, 10 do 12 minut.
Przełożyć kurczaka na półmisek, odstawić na 5 minut i podawać udekorowane klinami limonki.