Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrusowym może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 392 kalorie, 44g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $7.4 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, rukolę, pomarańcze i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Pomidorowym I Oliwkowym, Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.