Zapiekany Tuńczyk z krwisto-pomarańczową glazurą kopru włoskiego i smażony rukolą
Zapiekany Tuńczyk z krwisto-pomarańczową glazurą kopru włoskiego i smażony rukolą rzeżuchą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, sól i pieprz, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Zapiekany tuńczyk i rukola z cebulowo-imbirowym smakiem, Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i rukoli, oraz Zapiekany Tuńczyk z winegretem pomarańczowym.
Instrukcje
Umieść małą patelnię saute na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kopru włoskiego i tosty przez 1 minutę.
Umieścić zarówno soki i nasiona kopru włoskiego w średnim rondlu i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki.
Zdjąć z ognia i ubić musztardą i miodem.
Rozgrzać patelnię saute lub patelnię grillową na dużym ogniu. Doprawić filety z obu stron solą i pieprzem, a po 1 stronie każdego kawałka ryby posmarować polewą. Gotować glazury stronie w dół, aż złoty kolor, o 2 protokół. Obróć, posmaruj większą ilością glazury i kontynuuj gotowanie przez 1 do 2 minut, aby uzyskać średnio Rzadki doneness.
W średniej misce wymieszać sherry, olej, sól i pieprz.
Dodać segmenty pomarańczy i koper włoski i wymieszać do połączenia. Doprawiamy solą i pieprzem, do smaku i składamy natkę pietruszki.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.
Rozgrzać olej w dużej patelni saute.
Dodać czosnek i gotować na średnim ogniu przez 1 minutę. Wrzucić rukolę i gotować, aż zwiędnie.
Dodać ocet, wrzucić i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.