Zapiekany Tuńczyk z awokado i salsą Verde
Zapiekany Tuńczyk z awokado i Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 7,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 42g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, czosnek, lekko płaskie liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest świetne. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z salsą z awokado, Zapiekane przegrzebki z salsą Verde, oraz Stek zapiekany z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do robota kuchennego włożyć natkę pietruszki, kapary, czosnek, sok z cytryny, pastę anchois, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Puls do posiekania, 6 do 8 razy. Po uruchomieniu maszyny dodaj 1/2 szklanki oleju w cienkim strumieniu, aby uzyskać grube puree. Pozostaw sos w maszynce i, jeśli to konieczne, pulsuj, aby ponownie emulgować tuż przed podaniem.
Podgrzać patelnię grillową lub ciężką żeliwną patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu. Steki z tuńczyka wcierać na całej powierzchni z 1 łyżką oleju.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Gotować rybę przez 3 minuty. Turn i gotować, aż zrobić do smaku, 3 do 4 minut dłużej dla średnio rzadkie. Aby służyć, top steki z tuńczyka z awokado i skropić sosem.
Alternatywy dla ryb: twarde steki rybne, takie jak jesiotr, Mako shark i miecznik, wszystkie stanowią doskonałą alternatywę dla tuńczyka. Będziesz chciał gotować je dłużej, aż tylko zrobione, zamiast średnio rzadkie.
Rekomendacja wina: bezczelne smaki pasty anchois i kaparów sprawiają, że białe wino z dużą ilością kwasowości jest koniecznością. Sancerre lub lżejszy Muscadet de Svre-et-Maine, oba z Doliny Loary we Francji, są dobrym przykładem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019