Zapiekany tuńczyk ze szpinakiem i warzywami korzeniowymi

Zapiekany tuńczyk ze szpinakiem i warzywami korzeniowymi
Zapiekany tuńczyk ze szpinakiem i warzywami korzeniowymi to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 29g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz cebulę, szpinak dla niemowląt, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 81%. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Tuna Tataki vel Seared Tuna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu podgrzać 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać marchewkę, pasternak i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać wodę i masło, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż warzywa będą miękkie, a płyn prawie odparuje, o 5 protokół. Wymieszać z mirinem, sosem sojowym i pieprzem Szechuańskim i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
W dużej patelni nonstick podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego, aż prawie do palenia. Przyprawić tuńczyka solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz, ale nadal różowy w środku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Dodać czosnek i szpinak na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając, tylko do zwiędnięcia. Kopać szpinak na talerzach. Cienko pokroić tuńczyka i ułożyć na szpinaku. Łyżkę warzyw korzeniowych i wszelkich soków na wierzchu, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn