Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem

Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 661 kalorii, 42g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 7,18 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rukolę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z winegretem pomarańczowym, Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sok z cytryny, ocet i musztardę razem w misce.
Dodać olej w wolnym strumieniu, energicznie ubijając, tworząc lekką emulsję. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Doprowadzić garnek wody do wrzenia toczenia.
Wyciąć rdzeń łodygi z góry pomidorów i wyciąć X na dole. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 15-20 sekund, a następnie spłucz pod zimną wodą. Skórkę można teraz łatwo usunąć. Pomidory pokroić na pół w poprzek i usunąć nasiona i miąższ.
Umieścić pomidory, czosnek, tymianek, sól i pieprz do smaku, i vinaigrette w robocie kuchennym lub blenderze i proces aż dobrze wymieszane. Cienkie z odrobiną octu, jeśli to konieczne.
Odstawić filety z tuńczyka na 15 minut w temperaturze pokojowej. Doprawić wszystkie strony solą i pieprzem.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni, aż prawie do palenia.
Umieść 4 bloki tuńczyka na raz na patelni i gotuj na dużym ogniu przez około 20 sekund z każdej strony, aż wszystkie strony będą lekko rumiane. Powtarzaj, aż cały tuńczyk zostanie ugotowany, dodając więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne.
Wrzucić rukolę lub mieszankę sprężynową z wystarczającą ilością vinaigrette do pokrycia i ułożyć na środku talerza.
Umieścić tuńczyka wokół sałatki i skropić więcej vinaigrette.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.