Zapiekany plamiak lub dorsz z chrzanem AÃoli i skórką cytrynową

Zapiekany plamiak lub dorsz z chrzanem AÃoli i skórką cytrynową
Zapiekany plamiak lub dorsz z chrzanem AÃoli i skórką cytrynową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 35g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z finecooking.com ma 78 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, Skórka z cytryny, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Szparagi Z Bułką Tartą I Skórką Cytrynową, Brukselka Z Bułką Tartą, Parmezanem I Skórką Z Cytryny, oraz Pieczony kalafior z Pastanem i skórką cytrynową.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Zrób bułkę tartą ze skórką cytrynową: na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać bułkę tartą i gotować, mieszając, aż złoty i chrupiące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
4
Przełożyć do małej miski i ostudzić. Zmiksować skórkę z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Zrobić chrzan aoli: w małej misce, wymieszać składniki aoli, dodając sól i pieprz do smaku. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Rozgrzać olej w ciężkiej 12-calowej patelni nonstick żaroodpornej na średnim ogniu. Osuszyć rybę ręcznikiem papierowym i przyprawić po obu stronach 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Gdy olej jest migoczący na gorąco, ułóż filety równomiernie na patelni, oskórowane bokiem do góry. Sear przez około 2 minuty, bez ruchu; następnie użyj szczelinowej metalowej szpatułki, aby podnieść kawałek ryby i sprawdzić kolor. Gdy filety będą ładnie rumiane, odwróć je i zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2
Rozłóż podsmażoną stronę każdego filetu z częścią aoli, a następnie warstwą bułki tartej. (Możesz lub nie potrzebujesz wszystkich Aoli i okruchów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
3
Umieścić patelnię w piekarniku i piec, aż ryba jest gotowane przez, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Podczas pieczenia ryby wrzucamy do małej miseczki natkę pietruszki, cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok z połowy natki pietruszki do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Natkę pietruszki skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby lekko pokryć liście, doprawić solą i pieprzem i wrzucić. Pietruszka powinna smakować jasno i cytrynowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6
Pozostałą cytrynę pokroić na pół na cztery kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
7
Gdy ryba jest ugotowana, wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś filety na talerze. Top każdy z niektórych sałatki pietruszki i udekorować klinem cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Propozycje Serwowania
9
Podawać z sałatką z aruguli z sercami palmowymi, grejpfrutem i oliwkami utwardzonymi oliwą. Propozycje drinków spróbuj wytrawnego, owocowego ros, takiego jak Chteau La Rouvire Bandol Ros z 2006 roku (22 USD).
Składniki, których będziesz potrzebować
Hearts Of PalmHearts Of Palm
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
Cienki-Cienki-
1
Kalorie
1
510, tłuszcz
2
37, Kalorie Tłuszczowe
1
330, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
34, Tłuszcz Jednonienasycony
4
16, węglowodany
5
620, Cholesterol
6
105, błonnik
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
10, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn