Zapiekany plamiak lub dorsz z chrzanem AÃoli i skórką cytrynową

Zapiekany plamiak lub dorsz z chrzanem AÃoli i skórką cytrynową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 35g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z finecooking.com ma 78 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, Skórka z cytryny, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Szparagi Z Bułką Tartą I Skórką Cytrynową, Brukselka Z Bułką Tartą, Parmezanem I Skórką Z Cytryny, oraz Pieczony kalafior z Pastanem i skórką cytrynową.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Zrób bułkę tartą ze skórką cytrynową: na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać bułkę tartą i gotować, mieszając, aż złoty i chrupiące, o 2 protokół.
Przełożyć do małej miski i ostudzić. Zmiksować skórkę z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Zrobić chrzan aoli: w małej misce, wymieszać składniki aoli, dodając sól i pieprz do smaku. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzać olej w ciężkiej 12-calowej patelni nonstick żaroodpornej na średnim ogniu. Osuszyć rybę ręcznikiem papierowym i przyprawić po obu stronach 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Gdy olej jest migoczący na gorąco, ułóż filety równomiernie na patelni, oskórowane bokiem do góry. Sear przez około 2 minuty, bez ruchu; następnie użyj szczelinowej metalowej szpatułki, aby podnieść kawałek ryby i sprawdzić kolor. Gdy filety będą ładnie rumiane, odwróć je i zdejmij patelnię z ognia.
Rozłóż podsmażoną stronę każdego filetu z częścią aoli, a następnie warstwą bułki tartej. (Możesz lub nie potrzebujesz wszystkich Aoli i okruchów.)
Umieścić patelnię w piekarniku i piec, aż ryba jest gotowane przez, 5 do 6 protokół.
Podczas pieczenia ryby wrzucamy do małej miseczki natkę pietruszki, cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok z połowy natki pietruszki do smaku.
Natkę pietruszki skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby lekko pokryć liście, doprawić solą i pieprzem i wrzucić. Pietruszka powinna smakować jasno i cytrynowo.
Pozostałą cytrynę pokroić na pół na cztery kliny.
Gdy ryba jest ugotowana, wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś filety na talerze. Top każdy z niektórych sałatki pietruszki i udekorować klinem cytryny.
Podawać z sałatką z aruguli z sercami palmowymi, grejpfrutem i oliwkami utwardzonymi oliwą. Propozycje drinków spróbuj wytrawnego, owocowego ros, takiego jak Chteau La Rouvire Bandol Ros z 2006 roku (22 USD).
34, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
10, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.